Сив мерцедес , колку што засега се соопштува, влетал во толпа за време на парадата во централниот германски град Фолксмарсен.
Според локалните извештаи, повредени се околу десет лица.
Инцидентот се случил околу 14,30 часот за време на карневалот.
Мажот кој управувал е уапсен, но мотивот за нападот сè уште не е познат.
Инцидентот се случи помалку од една недела по масовните престрелки во Ханау, Германија.

SHARE