Да денешната аукција во Сотби во Лондон постигнат е нов рекорд откако автопортрет на коландскиот сликар Рембрант беше продаден на приватен купувач за 14,5 милиони фунти (18,7 милиони американски долари).

За „Автопортретот со црна капа“ на холандскиот сликар од 1632 година биле заинтересирани дури шест купувачи.

Претходниот автопортрет на Рембрант беше продаден на аукција во 2003-та за 6,9 милиони фунти.

SHARE