Марија Маргарони, автороката на репортажата на Би-Би-Си, за „невидливото малцинство во Грција “, за дописникот на ANT1 од Лондон, изјави дека е изненадена од бројните реакции и „бучавата“ која се крена.

„Никогаш не сум добил толку многу пораки во мојата кариера“, изјави новинарката од грчко потекло која е родена во Лондон.

„Не очекував такви реакции“, вели таа и додава дека „ова гледиште беше објавено во минатото не само во британските, туку и во другите медиуми“.

Меѓутоа, како што Исак Карипидис го откри интервјуто на статијата, беше примена од минатото лето и се постави прашањето зошто беше објавено по усвојувањето на Преспанскиот договор.

Маргарони, според дописникот на ANT1, по консултација со нејзините главни уредници, најверојатно до крајот на неделата, ќе одговори на многуте прашања што се појавиле по објавувањето на репортажата .

Меѓу нив и тоа зошто сторијата – во која е поместено интервју (со адвокатот Фокас н.з.) направено минатото лето – е објавена откако „помина“ Преспанскиот договор?

SHARE

2 Коментари

  1. Тој што мисли дека ќе ја сокрие вистината се лаже пред се себе си, а потоа и другите. Вистината борава, ама не заборава. Должината на нашите животи е кратка, но вистоната е безвремена и се ќе стави на свое место. Нашиот македонски ген тоа го знае и си го чека својот час. Сето ова што сега се случува нема да не уништи, ами само не прочистиува од лажните и мутирани Македонци. Зошто времето што доаѓа не трпи гнасотии и лаги. Наше е само да го пренесеме македонството на нашите деца, внуци и правници, да ја пренесеме вистината за Македонија, Сонцето и македонската права вера од која произлегуваат сите наши прастари обичаи кои денешниве попови ги нарекуваат пагански. Македонија, Сонцето и верата во поврзаноста на небото и земјата од чија љубов е родена природата и ние луѓето како дел од неа. Време е за обновување на Богомилството!

Comments are closed.