Б92: Србите нема да можат да одат во Грција преку Македонија!?

Граѓаните на Србија од 1 јули сепак нема да можат да патуваат на одмор во Грција преку Македонија, објави „Вечерње новости“ на веб-страницата

Според нивните тврдења, граничниот премин Евзони ќе остане затворен.

Земјите од ЕУ денеска треба да го состават конечниот список на кои граѓаи на не -ЕУ земји ќе им биде биде дозволен влез во земјата.

Грција, како членка на ЕУ, соопшти дека ќе ги се придржува на одлуките на Унијата.

SHARE