Навивачите на актуелниот македонски шампион, Шкендија, најавија дека на 26 март во Скопје , на средба на репрезентациите на Македонија и Косово – ќе навиваат против Македонија.

Во минатото „балистите“ навиваа за Албанија кога таа играше против Македонија, а сега нивната поддршка против Македонија ќе ја има Косово откако се договорија со косовските навивачи „Дарданианс“ на 26 март да се обединат и заедно да навиваат против нас.

Не е на одмет да се знае дека „балистите“лани добија пари од владата за самопромоција.

За разлика од „балистите“, навивачката група на Шкупи, „Шверцеритте“, потврди дека нема да навива организирано за Косово, бидејќи тоие навиваат само за -Албанија.

Повеќе на МКД.МК.

SHARE