Во Тетово се пеело и “Шип….ки пи..и”

Жители на Тетово реагираат на текстот за говорот на омраза на навивачката група Балисти и велат дека се работи за одговор на говорот на омраза на навивачката група Војводи кои пред неколку дена прославија 30 години од постоењето.

Предходно повеќе други извори објавија дека Војводите извикувале “За шиптари гасни комори” но за ова тврдење нема видео запис.

Во прилог на своето тврдење дека се напаѓаат само Балистите а говор на омраза ширеле и Војводите тие го приложуваат видеото на порталот Тетова њуз на кое се гледа собирот во центарот на Тетово.

Проценете сами дали може да се направи споредба меѓу скандирањата на неколку стотици Балисти и еден припадник на Војводите кој во два наврати извикува “Шип….и п…и” и веднаш запира.

Expres.mk подеднакво го осудува говорот на омраза кај сите навивачки групи и поединци.

Видеото на Тетово њуз на овој линк

Како Балистите одговорија на говорот на омраза на Војводите

Во Тетово се пее “Каурски пи*ки, убиј каура, Македонско девојче ку*ва голема” (ВИДЕО)

SHARE