Барање: Сашо Ордановски да им се извини на аутистичните деца!

Новинарката Соња Христовска Угриновска бара новинарот да им се извинибза стигматирање на децата болни од аутизам.

“Сашо Ордановски, во занес како повеќе да ги навреди и оцрни опозициските политичари, ги оцрнува и стигматизира болните од аутизам!
Ордановски, да се извиниш на лицата со аутизам и на нивните семејства, а за оцрнување на политичарите да си најдеш друга придавка и именка! Аутистичните лица и онака се доволно шутнати од истите тие политичати и од вас „големите новинари“, така да, не си достоен ни да помислиш на нив”, пишува Христовска Угриновска.

Таа цитира дел од негов текс во кој тој ги навредува болните од аутизам.

„Речникот, тонот, растечката нервоза, националистичките тези – со еден збор, аутистичкиот тунел во кој е веќе влезена опозицијата упатува на сценарио во кое ќе се калкулира со практикување на некаква доза на насилства. Целта на тие насилства ќе биде парализа на можноста да се владее со земјата – вклучувајќи ја и примарната цел: блокирање на правната држава! – и постепена деградација…“, пишува Ордановски од кого се бара јавно извинување.

SHARE

Comments are closed.