„Бела чао“ наместо молитва во Измир (ВИДЕО)

Турските власти покренаа истрага во Измир откако вчера, системот преку кој се пуштаат молитви бил хакиран, па така на неколку минариња од џамиите се слушаше  италијанската антифашистичка песна „Бела чао“.

Антифашистичката химна е пуштена наместо повик за молитва, што се емитува пет пати на ден, а за самиот настан сведочи оваа снимка која беше објавена и на социјалните мрежи.

повеќе

SHARE