БЕСА не сака државниот карактер да биде македонски

Алијанската на Албанците и движењето БЕСА ќе поднесат амандмани на  предложените решенија на владата за уставните измени.

Алијансата ќе интервенира во амандманот 34 и ќе бара да нема „редење на етничките заедници со намера да се издвои македонскиот народ од другите.

Намерата е да нема „категоризација на граѓаните на Македонија”, изјави Сурија Рашиди, пренесува Алсат М.

Движењето БЕСАе против државјанството да биде македонско.

“За мене е неприфатливо државниот карактер да биде моноетнички, да биде етнички македонски, за која и актуелната влада е ангажирана околу Преамбулата“вели Фадил Зендели, пратеник на движењето Беса.

SHARE

1 Коментар

  1. Eden cekor poblisku do albanizacija na Makedonija I pripojuvanje kon Albanija. Sto vo sasnos I e celta na Zaev, SDS/DUI/Besa…. pa I del od VMRO-DPMNE…

Comments are closed.