Би Би Си откри за што се гласа во Македонија па се повлече (ФОТО)

Британскиот јавен медиумски сервис го промени насловот на својата анализа откако првично во него напиша дека во Македонија се менува идентитетот.

Во првичниот подоцна сменет наслов пишуваше: Нов идентитет, Македонците да гласаат за ново име.

По интервенција од некого ББЦ подоцна стави друг наслов во кој пишува “Ново име, иста земја избор за Македонците”.

Првиот и вториот наслов

SHARE

Comments are closed.