Бил Николов до западните државници: Е*ете се

Лидерот на Македонското меѓународно движење за човекови права Бил Николов испрати директна порака до западните државници кои поддржаа промена на македонското име.

” До сите западни премиери, претседатели, министри за надворешни работи, организации за човекови права, новинари, со кои било кога сум се сретнал – е*ете се…”, им порачува Николов кој е разочаран од нивната дволичност во случајот со Македонија.

Николов во пораката им порачува дека без разлика на тоа што и го сторија на Македонија Македонците никогаш нема да запрат да ја бранат својата земја.

SHARE

4 Коментари

  1. Потполно го разбирам Бил Николов, истата порака и јас би им ја упатил…
    Некои и денес во МАКЕДОНИЈА не сакат да и погледнат вистината во очи и да видат дека овој проект е дело на сите оние кои самите ги нарекуваат “нашите стратешки партнери и пријатели“. Не се работи за дипломатски речник туку за современо вазалско однесување, само имбецил и мазохист може да му се восхитува на својот џелат и инквизитор.
    Откако Аљи-Зоран и неговите 81 разбојници (не грижете се има време и останатите до 120 да им се приклучат на Аљи-Зоран и неговите 81 разбојници) ја ИЗБРИШАА Македонија (за сега само административно) и по налог на газдите им создадоа КОПИЛЕ на 21 век, се прашувам до каде може да одат со нивната неурамнотеженост и тиранија врз Македонците, барем оние малкумина што останавме?
    Срамота, држава избришаа а не се најде ниту еден да фрли барем еден молотов врз тоа срамно и велепредавничко здание!
    Не знаев дека сите платеници (пандури и војници) биле северџани, како дојде до тоа – каква заклетва тие дадоа и кому?

Comments are closed.