Прославата на Илинден според грегоријанскиот календар во леринското село Овчарани, посебно недогледното оро по тактовите на хитот „Бисер балкански“ на Гоце Николовски, ја испровоцира грчката телевизија Стар да направи антимакедонски прилог.

Соговорниците во него обвинуваат за „скопска пропаганда“, „словенска аспирација кон Македонија“, „крадење од грчкиот мелос“, „грубо кршење на договорот од Преспа“…

SHARE