Првиот човек на Регулаторната комисија за енергетика, Марко Бислимовски ги отфрла обвинувањата за новото 7,4 % зголемување на цената на струјата.

Тој за Канал 5, вели вели дека регулаторната со последната одлука за поскапување за 7,4% не им обезбедила екстра профит на електро-енергетските компании, туку напротив ги заштитила граѓаните од повисоки сметки.ѝѝѝ

Доколку се прифатеа нивните брања цената за електричната енергија требаше да порасне за 25 проценти, изјавил првиот човек на РКЕ за Канал 5.

SHARE