Битола “најпонижена” од повисоката цена на струјата

Советничката во општина Битола од граѓанската коалиција “Поинаку” Габриела Илиевска најпластично ја покажува лутината на Битолчани од зголемената цена на струјата за над 7 проценти.

Таа ги наведува фактите за загадувањето, нивото на малигни заболувања во овој крај, причините зошто Битолчани се посебно погодени од одлуката за зголемување на цената на струјата но и зошто се навредени од односот на властите кон овој регион кој ја “храни” цела Макеоднија со енергија:

❗️Битола ја снабдува 75% Македонија со струја
❗️Битола е со најголем број заболени од малигни неоплазми
❗️Битола уште нема филтри на Рек
❗️Битола ќе добие поскапа струја место субвенционирана
❗️Време е Битола да си го врати достоинството

SHARE