Битолчани ја поздравуваат одлуката на 29 јуни во главниот град да се одржи геј-парадa бидејки град Скопје е вистинското место и баш скопјани вистински ја заслужуваат Геј парадата.

„ Затоа веќе подолго време од Битола во Скопје намерно е испратен битолчанец кој е главен на таа ЛГБТ заедница кој придонесува за грижа на геј популацијата и љубов без граници.

Да не остани покус и со право нашиот јужен сосед кои од дамнина се светски познати по тие сега “современи” работи …

Да Ви биди среќна и бериќетна парадата драги скопјани, долги години традиционално да си ја одржувате и да си ја земите и за куќна слава.

И да не се секирате сѐ што имаме од кај нас благовремено и навремено ќе Ви ги испратиме, само да има љубов меѓу сите вас таму”- стои во соопштението на битолчани кои додаваат дека ова е
во духот на негување на традицијата на вечното ривалство БТ/СК

Извор: babambitola

SHARE