Bizzi до Слаткар: Ти си „дунда“ – Референдумот предизвика хаос и на естрадата (ВИДЕО)

Откако раперот Слаткар се придружи на владината ергела музичари кои штo за засега непознати хоннорари пејат во кампањата за референдумот организирана од Владата и Собранието раперот Bиzii му посвети песна.

Во една од пораките помалку познатиот Bиzzi тој на етаблираниот Слаткар му порачува дека е „Дунда“ а споменува и дека е полусрбин и полубугарин што може да биде причина за тужба на говор на етничка основа.

Вообичаено во светот на рапот за вакво уметничко изразување нападнатите рапери не одговараат со тужби туку со контра песна и стихови по која јавноста одлучува кој ја загубил а кој ја добил битката.

Слаткар на македонската естрада пред референдумот и договорот со Грција важеше за антиестаблишмент автор кој подеднакво ги критикуваше и Груевски и Заев и сите други политичари.

 

„Отвореното писмо“ на Слаткар:

 

SHARE