Близу 300 деца заразени од корона

За едно деноноќие потврдени се нови 34 случаи на деца заболени од Ковид-19.

Податоците од Институтот за јавно здравје објавени вчера, а кои се однесуваат за периодот до 4-ти јуни покажуваат дека во Македонија вкупниот број на заболени деца од Ковид-19 е 296 односно.

Потврдени се 148 случаи кај деца на возраст до 9 години и и исто толку на оние нас возраст од 10 до 19 години.

SHARE