По оценката на Кривичниот суд дека не биоле исполнети условите за екстрадиција на поранешниот припадник на ОВК, Томор Морина, уапсен на Табановце пои потерница на Интерпол и на барање на Србија, реагираше поранешниот пратеник Павле Богоевски:

„…како можеме да очекуваме некој друг да ни ги врати нашите побегнати криминалци, кога ние не го правиме истото?

Ова е погрешниот тип на политичко влијание врз судството. Се’ додека имаме високи владини претставници, вице-премиери и градоначалници кои однапред го наведуваат судството во која насока треба да одлучува – нема да имаме судство“, наѝпиша меѓѕу другото Богоевски на Фејсбук.

SHARE