„Не смееме да потценуваме колку е значаен овој чекор што денеска се прави. Далеку сме од целосно почитување на ЛГБТИ луѓето, ама ова е многу значаен чекор во вистинска насока.

Денес, РС Македонија е дел од семејството држави кои имаат одржано Парада на гордоста на својата територија“, изјави за МИА, поранешниот пратеник Павле Богоевски.

SHARE