Боки 13 има гастрит, може да го следи судењето

Судот денес ги добил и лекарски известувања од Клиниката за гастроентерохепатологија за првообвинетиот во случајот „Рекет“ Бојан Јовановски.

Според прегледите, било утврдено дека тој има хроничен гастрит, а не малигнитет како што тврди обвинетиот.

Во судница пак докторот од Итната помош Сашо Петковски извести дека по денешниот извршен преглед врз Јовановски е констатирано дека тој е здрав и може да го следи судењето.

SHARE