Во 2,30 часот по полноќ пред грчката телевизиска станица „Скај“ експлодираше подметната бомба која предизвика голема материјална штета.
Медиуми јавуваат дека 45 минути претходно, непознато лице се јавило во телевизиска станица ANT1 и предупредило дека е подметната повторувајќи три пати рече дека не се работи за измама.

Повикот бил направен од обичен број, со намера да нагласи дека  во прашање не е фарса, пишува „Иефимирида“.
Единица за антитероризам веднаш реагираше а превентивно беше испразнета зградата и блокирана областа.
Експлозијата се случи во 02:30 и беше многу силна и предизвика големо оштетување на фасадата на ТВ „Скај“.

 

 

SHARE

Оставете коментар