Поранешниот министер за надворешни работи и поранешен градоначалник на Лондон, Борис Џонсон, е новиот лидер на Конзервативната партија на Велика Британија.

Како нов шеф на владејачката Конзервативна партија тој ќе ја замени досегашната премиерка Тереза Меј како премиер и ќе го преземе управувањето со земјата, пишува Гардијан.

SHARE