Зоран Заев и Бојко Борисов попладнево го открија споменикот на бугарскиот полковник Константин Карванлиев подигнат кај Дојран, на денот кога двајцата премиери ја одбележаа 2 годишнината од потпишувањето на Договорот за пријателство меѓу двете држави.

SHARE