Бранкица успеа во инвалидска количка, министерката Царовска воопшто не одговорила

Во отворено на Алфа вчера гостуваше Бранкица Димитровска- лице со хендикеп која зборуваше за проблемите што ги имаат најранливите категории граѓани.

Хероината Бранкица успеала со својата количка да стигне да учествува на емисијата, но тоа не е случај со министерка за труд и социјала Мила Царовска која не ни одговорила на поканата иако знаела дека треба да и биде соговорник на Бранкица со која требале да дебатираат за дискриминацијата на правата и начините на кои треба државата да им помогне на луѓето со хендикеп.

Видеото од разговорот на Бранкица Димитровска со Катерина Гетева.

SHARE