Братче и сестриче изгореа во пожар во Шуто Оризари

Дете на возраст од 3 години и неговото сестриче на возраст од 1,5 година загинаа во пожар што попладнево се случи во населбата Шуто Оризари во Скопје.

Децата биле во куќата во моментот кога покривот од импровизираната куќарка се урнал врз нив. 

Децата биле остваени сами дома додека родителите биле излезени да завршат секојдневни обрски.

На семејството по втор пат се соочува со пожар. Пред неколку години на истото место им изгрела куќата, но тогаш немало жртви, дознава Досие.мк.

SHARE