Британската кралска пошти го израдува  7-годишниот Џејс од Шкотска, кој испрати честитка за роденденот на својот починат татко, адресирана „За Рајот“, пренесе „Дејли њуз“

Поштарот Шон Милиган ја видел картичката на која пишувало „Господите поштар, може ли да ја однесете до Небото за роденденот на тато?“.

На барањето стигнал повратен одговор од Кралската британска пошта:

„Беше голем предизвик за нас додека ги избегнувавме ѕвездите и другите објекти во галаксиите лактички локации на патот кон Рајот. Бидете сигурни дека оваа особено важна поштенска картичка беше доставена успешно! ”

Мајката на детето, го објави одговорот на Фејсбук и само за неколку часови беше споделен 260.000 пати.

На сајтот на Британските кралски пошти таа напиша: „Не можам да ви опишам колку среќен се чувствува кога знае дека неговиот татко ја добил разгледница“.

Таткотона Џејс починал во 2014 година.

SHARE