Брнабиќ: Бугарија бара бугарско малцинство

Српската премиерка Ана Брнабиќ потврди дека Бугарија е земјата која била против Србија да отвори ново поглавје во преговорите со ЕУ.

Србија веќе една година е блокирана во преговорите со ЕУ а сега се појавил и проблем со Бугарија.

Како што објасни Брнабиќ, Бугарија бара од Србија да признае постоење на бугарско малцинство во околината на Димитровград, иако и самата не признава национални малцинства на своја територија.

SHARE