Бројот на мртви и позитивни рекорден, Спасовски се фали дека Ковид19 системот е успешен

На денот кога Македонија има рекорден број од 196 позитивни и 8 мртви е највисок од почетокот на кризата техничкиот премиер Оливер Спасовски тврди дека тој и неговите партиски другари создале добар систем за битка со вирусот.

“Со новото крило на Општа болница Струмица, со вкупна површина од 6.000 м2 и со повеќе специјалистички амбуланти, над 200.000 жители од Струмица, Василево, Босилево, Ново Село ќе добиваат поквалитетни здравствени услуги.

Создадовме систем кој успешно се справува со #COVID19”, пишува Спасовски на Твитер.

SHARE