Бугарка на чело на Светска банка

Поранешната бугарска еврокомесарка Кристалина Георгиева о 1 февруари привремено ќе ја извршува функцијта претседател на Светска банка, една од највлијателните меѓународни финансиски организации Причината за промената на челотѕо на СБ е изненадувачката оставка на Џим Џон Ким, кој требаше да остане на функција до 2022 година.  Веста за неговата оставка ја сподели Ројтерс и набргу … Continue reading Бугарка на чело на Светска банка