„Бугарска памет“ подари компјутери за училиште во Берово

Основно училиште „Дедо Иљо Малешевски“ во Берово доби 20 нови компјутери од претседателот на Фондацијата „Бугарска Памет“ (Бугарка меморија),  д-р Милен Врабевски.

Специјални гости на отворањето на компјутерскиот кабинет беа заменик-министерот за образование Деница Сачева, шефот на Европската комисија во Бугарија Огнен Златев и д-р Милен Врабевски, соопштија од фондацијата.

Директоркат на ООУ „Дедо Иљо Малешевски“, Наташа Аврамска, му врачи плакета на д-р Милен Врабевски во знак на благодарност за укажаната поддршка.

SHARE