Бугарските интелектуалци прозбореа, кај се македонските?

„Не само за тоталниот политички пораз на власта, туку за општествениот и национален пораз без преседан зборува и следниов смешно-тажен факт.

Уценувачката, антиевропската и речиси налудничавата декларација на бугарскиот парламент со отворено писмо ја осудија најголмите бугарски интелектуалци, ама затоа македонската интелектуална беда се задоволи со молчење, шУпут и громогласна мукла!

Дури, неколку изолирани случаи на новинарски, квазиуметнички и порнопрофесорски полуидиоти по кулоарите др***а дека декларацијата биле ок.

Така ни треба“!

Фејсбук статус на новинарот на ТВ Алфа, Драган Милосављвиќ.

SHARE