Бујар Османи на терен ја проверува двојазичноста (ВИДЕО)

Вицеремиерот Бујар Османи, на Фејсбук објави видео на кое се гледа како тој во придружба на Директорот на Агенцијата за спроведување на Законот за јазици, Илбер Села, ги проверува таблите на државните иснтитуции и патем на дел од директорите им се јавува на телефон.

Во еден момент јавно го прашува директорот на Агенција за администрација, Спасе Глигоров, зошто не е објавена двојазичната табла.

Inspektim në teren i implementimit të ligjit të gjuhëve bashkë me drejtorin e agjencisë së gjuhëve!

Posted by Bujar Osmani on Saturday, September 14, 2019
SHARE