Букурешт ќе добие бесплатен интернет

Романскиот главен град во февруари добиe неповратни средства во износ од 15.000 евра за инсталирање безжична мобилна мрежа на јавните простори.

Градското собрание денеска објави дека граѓаните ќе можат да пристапат до бесплатниот безжичен интернет на јавни места преку програмата WiFi4EU,

Луѓето кои живеат во Букурешт ќе имаат слободен пристап до WiFi на јавни простори, како што се паркови, јавни пазари, јавни згради, библиотеки, музеи…

SHARE

Оставете коментар