На денешниот состанок со неговите заменици, Јанис Бутарис (76) ги запознал со одлуката да не се кандидира за уште еден мандат за градоначалник на Солун на локалните избори следниот мај.

По многу размислување, Јанис Бутарис донел одлука да не се кандидира за трет градоначалнички мандат, а се очекува утре на пладне и официјално да го соопшти тоа на прес-конференција.

Во јули, Бутарис полушеговито изјави дека има намера да биде градоначалник на Солун се додека не наполни 100 години.

SHARE