Македонија шеста одзади во Европа по БДП мерен со куповната моќ

Со бруто општествен производ (БДП) по жител мерен со паритетот на куповната моќ (ППП) од 16.000 долари, Македонија е 35. меѓу 40 европски земји,...

Заев се пофали со „Фич“, сега сме ББ+

Премиерот Зоран Заев се пофали со подобрен статус на македонската економија, што се гледа од промената на рејтингот од негативен во позитивен, објавен од...

Станал ли Заев министер за финансии од немајкаде?

Повеќе експерти за финансии и монетарна политика го одбиле премиерот Заев кој ја нудел функцијата министер за финансии, тврдат високи извори во владата кои...

Статус на денот

„Му честитам на Косово... со одлуките од последните неколку дена ќе добијат и патници на аеродромот и нови корисници на нивните банкарски услуги“. Ова е...

Уапсена група од 20 члена за „дилање“ дрога меѓу млади во Италија

По меѓународна операција против дилери со дрога спроведена во Венеција, но и во Шпанија и Австрија, бил издаден налог за апсење на осомничени лица...

Анѓушев најави чешка инвестиција „стара“ три години

Најавата на вицепремеиерот за економски прашања Кочо Анѓушев.дека компанијата „Локо Транс“ од Брно. Чечка, ќе отвори фабрика за шински возила во скопската...

Во Бугарија ќе го „чистат“ македонското злато

Инвеститорот „Еуромакс ресорсис“ целата руда што ќе ја ископува од макеодонскиот рудник Иловица ќе ја транспортира во Бугарија каде веќе е одбрана топилница и...

Македонија воздржана во српско-косовски електроенергетски спор

Македонија гласаше воздржано на барањето на Приштина да ја преземе електромрежата од Србија, односно дистрибуцијата на струја на северот на Косово, кое беше одбиено...

Извозот од слободните зони во 2017 година надмина две милијарди евра

Дирекција за технолошки индустриски развојни зони (ТИДЗ) се пофали дека извозот на компаниите од зоните во Македонија минатата година ја надминал границата од две...

Борисов им даде „домашна“ на балканските колеги

„Секој да си напише домашна до четврток, кога имаме средба со претседателот на ЕК и да ѝ покажеме на Европа дека сме одлични ученици“,...

Последни вести

ИРЛ: По цел мандат, нема промена во имотната состојба на Јанева

Катица Јанева нема ни заштеда, ниту пак се подновила со нешто и по речиси години колку што е на чело на СЈО.

Заев и Анѓушев на владина седница зборат за “ќорка” (ВИДЕО ПАРОДИЈА)

Уште една одлична пародија на "ќорката" на Шоиќ. https://twitter.com/trpef/status/1151902041977118722?s=19

Илина и нова прекрасна изведба на “Ја излези Ѓурѓо…” (ВИДЕО)

Младата Илина Митревска со уште една прекрасна изведба на песната "Ја излези Ѓурѓо, ја излези сестро" која во последниве месеци имаше неколку одлични исполненија. Изведбата...

Радев: Бугарија да постави „црвени линии“ во односите со Македонија

„Мораме да бидеме искрени и јасно да ја поставиме нашата црвена линија“ нагласил бугарскиот претседател Румен Радев на...