Последни вести

ФБ статус: Овие двајца, веќе ја шитнаа Македонија

„Не може докажани кримоси да ти бидат тајни или јавни преговарачи со Бугарија. Прво Љубчо, сега гледаме и...

Бучковски именуван за специјален претставник на Владата за Бугарија

Владата денеска го именуваше поранешниот премиер Владо Бучковски за специјален претставник за Бугарија, објави 360 степени.

Се бара кризната состојба да трае уште 6 месеци?

Управувачкиот комитет на денешната средба донел одлука да побара прогласување на кризна состојба во наредните шест месеци, дознава Телма.

Универзитет „Св.Кирил и Методиј: Македонскиот идентитет е изграден врз колективното сеќавање

Македонскиот јазик и неговите дијалектни разновидности имаат и просторен, и временски континуитет; македонскиот јазик е посебен јазик од групата на...