Животна игра и улогите во животот – пишува Д-р Пехчевска Поп-Илиев

Во последно време многу често размислувам за улогите кои ги играме во животот и нивната важност во нашите животи. Кога мислиш дека знаеш многу,...

Криза, за некои закана, за други шанса – пишува Пехчевска Поп Илиев

Кризата е блиску до нас и директно не напаѓа. Со почетокот на 21виот век, човештвото се соочува со проблем на сопствениот опстанок не само поради...

Имаме ли резервен план во случај на криза? – Д-р Мирјана Пехчевска Поп-Илиев

Многу веројатно овие денови сите сме во прашалници како побрзо да излеземе од оваа криза, што понатаму, како да се справуваме со оваа новонастаната...

Не дозволувајте совршенството да биде непријател на продуктивноста

Продуктивноста не се однесува на завршување повеќе задачи, туку на тоа што ќе сработите. Три аспекти на перфекционизмот може да ја попречуваат вашата способност...

Правило на 5 часа – Личен развој и кариера

Правилото на 5 часа гласи: Ако не поминувате 5 часа неделно во учење, вие сте неодговорни луѓе. „Во целиот мој живот не запознав мудар човек...

Одложување на обврски: Управување со емоции, не со времето – Кариера и личен...

Откријте ги вистинските причини зошто ги одложувате обврските и ќе почнете да ги остварувате вашите цели. Како многу писатели, така и јас сум врвен експерт...

Вложувајте во јуниорите, не оставајте победата да биде одвеана од ветерот

Информација за успехот на јуниорите од Македонија на 16. Меѓународна олимпијада по природни науки што се одржа во Доха, Катар,...

Кој ги краде парите од луѓето што работат со најранливи категории деца?

До редакцијата на expres.mk пристигна отворено писмо потпишано од триесетина образовни и лични асистенти во кое бараат од Општина Карпош навремена исплата на хонорарите....

4 најчести грешки при избор на деловен простор!

• Непланирање на иден развој Една од најчестите грешки кои ги прават компаниите при изборот на деловен - канцелариски простор е непланирање на можностите за иден...

Приказната за „Ласа“ продолжува…

Утре, 24 април, во просторот „Булевар на книгите“ на издавачката куќа „Матица Ексклузив“ во центарот на Скопје, со почеток во 19 часот...

Последни вести

Ескалација во Нагорно Карабах, Ерменија и Азербејџан во војна

Ерменија прогласи воена состојба и општа мобилизација по новите судири што избија во Нагорно Карабах, отцепена територија на Азербејџан, но со доминатно...

Бројот на жртви од Ковид-19 во светот надмина еден милион

Пред истекот на деветтиот месец од официјалниот почеток на пандемијата од коронавирус во светот бројот на починати надмина еден милион и во...

Швајцарците се за родителско отсуство на татковците

Швајцарците со големо мнозинство Избирачите во Швајцарија денеска на референдум се изјасниле „за“ родителското отсуство за...

Според Вулин, Македонија правела црква на темелите на СПЦ!

Објаснувајќи го својот став дека Александар Вучиќ „е, мора и треба да биде претседател на сите Срби, каде и да живеат“ и...