Центарот за зависници нема да се пресели во Гази Баба

Два протеста одржаа граѓаните на Општина Гази Баба на кои го изразија несогласувањето Центарот за зависници од дрога, од Кисела Вода да се префрли просториите на некогашната  менза на фабриката МЗТ како што најави минситерот за здравство, Венко Филипче.

По првиот граѓански протест, и дел од советниците од Гази Баба застанаа „во одбрана“ на граѓаните и бараа одговори, како што рекоа, за самоволието на градоначалникот Борче Георгиевски.

Граѓаните победија!Центарот за зависници нема да се смести во Општина Гази Баба.Жално е што Градоначалникот Борче…

Posted by Наша Гази Баба on Wednesday, June 12, 2019
SHARE