„Чакам ве с’с бујна страст“: Захариева доби покана од Македонски активист

Македонскиот активист од САД Гоце Панговски ја кани шефицата на бугарската дипломатија на дебата за македонското потекло.

“НЕ-почитувана Екатерина Захариева, Ekaterina Zaharieva, за кои корени спомнувате вие?
Земете ги со вас сичките членови на т.н. „комисија“ од бугарска страна и излезете на јавна интернет или тв дебата во живо, да видиме што ве мачи во врска со македонските наспроти бугарските корени?
Ајде да видиме колкави „европски демократи“ сте.
Изберете место и време.
„Чакам ве с’с бујна страст“…”, и пишува Панговски на бугарската министерка која со своите изјави деновиве некоку пати ги понижи и навреди Македонците додека властите во Скопје молчат а ВМРО-ДПМНЕ повикува на дипломатска реакција.

Поканата за дебата до Захариева

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10225394392155424&id=1492956396&sfnsn=mo

SHARE