Ченто: Судот, а не политичките елити да ми судат

„Со оглед дека овој предмет е тежок и предизвик и за вас како судии и за нас како обвинети, морам да му кажам на судот да има предвид дека покрај законот донесен од политичките елити, јас Јане Ченто сакам Вие, а не политичките елити да ме судат“, изјавил Ченто на денешното рочиште за настаните од 27 април и најави дека нема да бара амнестија.

И обвинетиот Игор Југ, изјави дека нема да поднесува такво барање бидејќи, како што рече, не го признава селективниот закон за амнестија

SHARE