Д-р Методи Чепрeганов во гостувањето на Телевизија 24 предупреди декас бројката на заразените пд коронавирус ќе расте.

„Дваесет проценти од граѓаните воопшто е почитуваат мерки, а ние останатите сме заложници на таа ситуација. Значи откога почнале дружењата, непочитување на мерките отприлика сега завршува инкубација, а тоа значи само едно – бројката на новозаболени дополнително ќе расте“, рече Чпреганов.

Според него други земји се откажале од многу настани, но не и ние.

„Кога можеше Ердоган да ја затвори Турција, кога во Русија не се славеше 9-ти Мај ден на победа над фашизмот, овде се работи за една објективна животозагрозувачка состојба и затоа мора да се постапува онака како што треба“, оцени Чепрeганов.

SHARE