Чкатроски: Датум ќе има до петок во 21 часот

Политичкиот аналитичар Даме Чкатроски најавува дека до петок вечер Македонија ќе добие датум за преговори.

Чкатроски смета дека земјата ќе добие нови процедури и побрзи реформи но дека сепак ќе се добие датум.

“Значи да повторам – Работата е готова. Имаме датум за отпочнување на преговори. (Одлуката) Ќе биде соопштена во петок до 21 часот. Ќе има измени во приемот и ќе се бара по цврсти и по брзи чекори”, пишува Чкатроски кој соработува со неколку меѓународни тинк-тенкови.

SHARE