Човечки органи завршувале во Дризла!?

Градоначалникот Шилегов и главниот инспектор на Град Скопје, Мирослав Богдановски, обелоденија скандал.

Објавија видеа и фотографии за неодговорно и несовесно постапување со медицински отпад, меѓу кои и делови од човечки органи од болниците во Битола и Прилеп.

„Наместо термички да биде обработен и стерилизиран, се случувало медицинскиот отпад да завршува во Дрисла како обичен отпад.

Пријавено е до Јавното обвинителство, но оттаму немаме информација за преземени било какви дејствија и дали воопшто официјално е започната истрага.

Според нашите сознанија, сторителот се покрива со документација од друга државна надлежна институција“, објасни Шилегов.

Повеќе


SHARE