Досетливоста на македонските шверцери нема граници. Унгарската царина објави видео за пресретнат шверц од Македонија – цигари во картонски пакувања со логото на соковите „Јафа“.

Станувало збор за 50.000 кутии цигари со македонски бандероли. Фирмата „извозник“ ја презела вината и платила казна од 400.000 евра.

Според сознанијата до кои дојде „Плусинфо“, имало 7 до 8 пратки со пакувањата во соковите „Јафа“ псо што на компанијата “Коктел трејд“ од Тетово, застапникот на трговската марка „Јафа“, ѝ се нанесени значителни штети.

Повеќе

SHARE