Цуцуловски: А да го вградиме Уставот во Преспанскиот…

Професорот Љубомир Цуцуловски предлага наместо Преспанскиот договор да биде вграден во Уставот, Уставот да биде вграден во Договорот.

„Ефектот ќе биде двоен – ем Уставот останува непроменет, ем Договорот се проширува. Просто генијално решение“, напиша Цуцуловски на фејсбук.

SHARE

3 Коментари

  1. Со кого играш мајтап професоре Цуцуловски освен со себе? Или со други зборови – што се глупираш професоре Цуцуловски?

  2. Па слушајки ги оние од МАНУ Севрџаните ќе бидат најсрекни така. Може да се додадат и договорот со Бугарија и тиранската.

Comments are closed.