Цуцуловски: Како ќе ја забранат „Македонија“ од Дадо Топиќ

„Како мислат да го уништат македонскиот народ, македонскиот дух, македонскиот фолклор, македонската песна, кога се раширени низ целиот свет? Како мислат да му забранат на Дадо Топиќ, или на било кој друг, да ја пее „Makedonija, tamo gdje vјečno Sunce sja…“?- прашува професор Љубомир Цуцуловски.

„Како мислат да ги избришат сите коментари што се под песната/песните на YouTube? Зарем не сфаќаат (или се толку глупи?) дека тераат битка, која не можат да ја добијат?

Зарем не сфаќаат дека Македонија не живее само во македонските срца, туку и во срцата на сите оние кои знаат за неа, кои пишуваат за неа, кои пеат за неа? Зарем може да се биде толку глуп и туп? – пишува Цуцуловски.

SHARE

3 Коментари

  1. Се прашуваш како можеле да мислат да го уништат македонскиот народ, македонскиот дух, македонската песна и т.н.? Па, НИКАКО бе дудук еден! Никој не мисли да уништи ништо македонско! ТИ мислиш дека некој сака да уништи.

    • Се прашував дали и на овој текст ќе има твој забеган коментар. Гледам дека нема изненадувања, не може ниту еден професор да ти побегне.
      “Еден“ (рајска градина со глупости, ти си доказ дека глупоста навистина не знае за граници), за сега останавте само Северџани “дебело“ заболени од автошовинизам во друштво со нацифашисти. И немој да мислиш не ти оди тој процес, Северџаните веќе ја избришаа единствената македонска држава, за сега на хратија, наскоро како што терате и ќе ја делите…

Comments are closed.