Цуцуловски за македонско-бугарската историска комисија

„Ретко која земја доброволно учествувала, ако некоја воопшто учествувала, во поделбата на „сопствената“ територија и на „сопствениот“ народ, како што тоа го направи Бугарија во двете Балкански војни. Веќе и овој факт фрла сериозен сомнеж врз тезата за еден народ и заедничка историја.

Ова пред себе треба да го има секоја Комисија, била македонска или бугарска, бидејќи доста е со фарсите, лагите и додворувањата од двете страни.

И двете Комисии учествуваат во недостојна арлекинијада во која ниту еден прав, вистински интелектуалец не би се согласил да учествува“.

РЕТКО КОЈА… Ретко која земја доброволно учествувала, ако некоја воопшто учествувала, во поделбата на „сопствената“…

Posted by Љубомир Цуцуловски/Ljubomir Cuculovski on Tuesday, October 15, 2019
SHARE