Цветанова: Македонисти, засрамете се (ВИДЕО)

Професорката и екс министерка за култура Ганка Цветанова со критики до луѓето кои денеска го пречекаа и ракоплескаа на премиерот Заев кој беше на гости на институтот за македонски јазик Крсте Петков Мисирков.

“Да се засрамите сите македонисти и универзитетски професори кои што денес го пречекавте, му апалаудиравте, се смеевте на недоветните шеги и се сликавте со човекот кој го урниса статусот на македонскиот јазик, македонскиот идентитет и македонската држава!”, пишува Цветанова.

SHARE