Мене ме загрижува фактот што македонските пејачи и актери никој не ги знае во регионот, така да Пендаровски – како претседател на #Македонија – би требало да поработи на нивна промоција и афирмација.

За српските и бугарските нека се секираат нивните претседатели, му порача поранешната министерка за култура Ганка Цветанова на македонскиот претседател.

SHARE