Потребни се итни мерки без сентименталности за да се спречи катастрофа од ширењето на коронавирусот, вели д-р Драган Даниловски.

„Тоа значи полициски час и не од 23 часот, туку можеби од 21 и ограничување на движењето во некои области каде бројот е поголем, ограничување на работното време на фирми и водење сметка за јавниот превоз.

Јавниот транспорт е изворот на сите проблеми, вели Даниловски за Сител.

Не може вие да ограничите 50% патници во автобусите, а воедно да не понудите поголем број на автобуси.

SHARE